PIP HIJAU: Pengalaman Forex Penagih Pip

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

PENGALAMAN SAYA MENGENAL FOREX DAN MENGALAMI MARGIN CALL Mendapatkan Rp 4000 T dengan Modal Rp 1 Juta dalam Waktu 8 Tahun video tentang kenakalan broker forex , informasi di share oleh dewatrading BANKRUT KARENA TRADING! - YouTube Lebih baik trading atau investasi pada saham? Cara Simple Untung Forex.wmv PENGALAMAN UNTUNG 500 JUTA DENGAN 2 INDIKATOR DI OLYMPTRADE FOREX TRADING DEMO  Berbagi Kisah dan Pengalaman Selama ... 51. Pengalaman Buruk Trading Forex (loss/ rugi 200jt!? !@#!$%#)

sudah 2 tahun tdk terasa trading forex. banyak pengalaman pahit manisnya trading forex. Ada yg bilang trading forex itu sulit dan ada jg yg bilang trading forex itu mudah. Tapi buat saya trading forex itu sulit. Mungkin krn saya belajar otodidak. Saya sudah banyak mempelajari banyak tekhnik trading forex tapi 90% tekhnik tersebut berujung pd TOTAL LOSS. Untuk bisa sukses dalam forex trading, Anda bisa mengikuti tips berikut ini, yang disusun berdasarkan pengalaman pribadi melakukan forex trading berdasarkan harga yang berlaku di pasar saat transaksi berlangsung untuk mencari keuntungan berdasarkan pergerakkan harga Forex di pasar. Dengan mengikuti pergerakan harga pasar, Anda berkesempatan untuk profit, atau mengalami risiko (loss) sesuai ... Pengalaman untung forex. Jurus Anti Rugi Trading Forex oleh Dwikorahardo Histiajid - indotv.id Saya tertarik untuk trading di forex juga karena bisa trading dengan modal kecil. Saya pikir forex trading adalah bisnis yang mudah untuk dikerjakan dan bisa mendapatkan profit dalam waktu singkat, ternyata tidak semudah itu. bahkan saya sendiri pernah mengalami MC berkali-kali dengan akun micro octafx.Tapi memang dari pengalaman itu, bisa membuat kita menjadi lebih baik. Bahkan dari pengalaman itu Suherman mulai “membatasi” harapan untung terlalu tinggi, bahkan Suherman membagi sistem trading dan investasi sahamnya menjadi dua porsi. Sebesar 80 persen digunakan untuk menabung saham, dan sisa 20 persen dia gunakan untuk trading jangka pendek. Dari hasil keuntungan saham-sahamnya di BEJ (Bursa Efek Jakarta) tersebut, Suherman bisa menyekolahkan adik-adiknya ... Pengalaman Pahit Dalam Urusniaga Forex. Saya hanya mengenali dunia pertukaran matawang asing, ... Tetapi sebaliknya yang berlaku, saya rugi beratus-ratus pip dan untung berberapa pips sahaja. Kesilapan kedua, saya tidak berdisiplin dan mengingkari sistem yang saya gunakan, ini berlaku kerana kesukaran saya mengatasi emosi takut, tamak atau berani membabi buta. Secara makro, kita dapat lihat ... Harga mata wang berubah-ubah, oleh sebab itu kita berpeluang mendapat untung rugi daripada pertukaran mata wang ini, walaupun tidak mempunyai niat pun untuk menjadikannya pelaburan kerana kita memang menggunakannya semasa di negara orang. Yang popular di kalangan orang kita (mud amudi) adalah Forex trading Online. Pengalaman untung forex, pengalaman buruk forex Mereka tidak pernah berhenti dan terus melakukan "balas dendam" tanpa menganalisa kesalahan trading. Cuma nguntungin broker-nya doang! Jam dunia untuk perdagangan forex kunci dari harga-harga di pasar. Melihat profil facebook anda, anda adalah pengagum mobil mewah. Berani berbisnis dan berinvestasi berarti berani rugi. Pasar mulai bergerak ... Trader Forex dengan Profit Konsisten. Setelah mengetahui fase dan penyebab kerugian yang dapat menimpa trader forex, tentunya kini Anda sudah dapat menganalisa dan mengantisipasi hal tersebut. Jadi, Siapkah untuk menjadi 5% populasi trader forex yang profit konsisten? Hasil yang optimal di forex membutuhkan waktu dan ketekunan untuk meraihnya ... “Pengalaman banyak orang, hampir 101 persen pada keok tuh trading, hehehe…” “Alaaaa….hhh, itu kan janji sorga! Cuma akal-akalannya broker aja…” “Dapat untung di forex? Mimpi kali…, buang duit ke kali iya…” “Saya sudah habis banyak, tetep aja nggak menang-menang!” “Forex? Cuma nguntungin broker-nya doang! Seringnya sih kita yang rugi, tapi broker yang tetap untung ...

[index] [5037] [23625] [5533] [4568] [19432] [3389] [9641] [29294] [25645] [1520]

PENGALAMAN SAYA MENGENAL FOREX DAN MENGALAMI MARGIN CALL

Dapatkan teknik Berdagang Forex Professional & Pelajari cara saya menggandakan 57$ kepada 246$ dalam masa 3 hari..Bantuan pembelajaran disediakan,,Termasuk Signal Dagangan Forex diberikan secara ... broker forex dan broker situs judi . broker nakal pastinya tidak mau kalah , broker nakal tidak mau rugi , maka dari itu broker nakal pasti nya melakukan hal2 kecurangan di bawah ini : "Main Saham", Anak Kecil Ini Untung Besar Mau Jualan Online tapi tidak punya produk? Dropship aja di DropshipAja.com ===== Gabung grup Telegram P... Adrian Maulana Pengalaman Investasi Forex - Duration: 7:08. Net Entertainment News 214,458 views. 7:08 . 5 STEP beli dan jual saham agar untung! - Duration: 1:30:32. Ryan Filbert 97,614 views. 1 ... #DwiyanAnggara #Forex #MarginCall #ForexTrading #LiveTrading #ForexTrader #Trading #TradingForex PENGALAMAN SAYA MENGENAL FOREX DAN MENGALAMI MARGIN CALL. Category Howto & Style; Show more Show ... Ketahui niat awal dari investasi trading forex, jangan memakai uang panas dan dari hasil pinjaman! Next video saya akan bahas tentang Price Action! FB: https... "Forex Trading Demo forex trading how to start, forex trading in india, forex trading indonesia, forex trading indicators, forex trading in islam, FREE DEM... Bagaimana rasanya loss/ rugi di forex? Tentu lebih sakit daripada diputus sama pacar, namun bila sudah masuk Rp200jt kerugiannya? Simak episode kali ini tim https://1click.trade punya pengalaman ... hallo assalamualaikum wr wb para trader dan para pencari uang di internet khususnya dunia trading semoga tetap sehat selalu dan tetap profit setiap harinya P... Waspada terhadap penipuan keuangan yang menjanjikan keuntungan sampai 30% per bulan. Dengan uang 1 juta rupiah diinvestasikan dengan imbal hasil 30% per bula...

http://binary-optiontrade.atanwar.tk